46129.jpg

Kuva: Buena Vista Finland Copyright

Oscarin saaneet Howard Berger ja Tami Lane sanovat, että heidän osuutensa elokuvan tekemisessä oli "erittäin vaikeaa". Tami Lanen mukaan "Sormusten herran" visuualisten efektien luominen oli hänelle kuin mainoselokuvan tekemistä verrattuna "Velhoon ja leijonaan", jossa oli koko ajan 42 hengen make-up tiimi mukana. Inhimillinen puoli yhdistettynä tietokone-efekteihin olikin ylivoimaisen valloittavaa.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Jätän tämän asian tarkemman selostamisen elokuva-alan asiantuntijoille. Me katsojat nautimme siitä, että kaikki elokuvan hahmot olivat "kuin Narniassa". Lempihahmoni on Tumnus, esimerkki ihmisen ja tietokone-efektien yhdistämisestä, lopputuloksena täydellinen satuolento.

 

Tumnus on myös Howard Bergerin lempihahmo ja oli hänen mukaansa vaikein kaikista. Tumnusta näyttelevä James Macavoy joutui kestämään joka päivä 3 ½ tuntia meikkaamista  - ja yleensä varhain aamulla.

 

 

Howard Berger ja Tami Lane Oscar-haastattelussa

 

Velhon ja leijonan palkinnot ja ehdokkuudet

 

Useita Narnia-elokuvia on vielä tulossa. On mahdollisuus kerätä lisää Oscareita. Tärkeintä on kuitenkin ilo Narnia-fantasian lumosta.

 

Narnia-terveisin