24313.jpg

Xmas wreaths: Bravenet.com

 

Lue Jussi Alrothin erinomainen artikkeli "Ystäviä yli tämän maailman rajojen - J.R.R Tolkien ja C. S.   Lewis" HS Kulttuuri 4.12.2005. Rajatapauksia-blogissa  Alroth selostaa artikkelin taustaa ja lähteitä sekä vastaa lukijoiden kommentteihin. Koko lehtiartikkeli on luettavissa Alrothin blogissa. (PDF)<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

24313.jpg    

Narnian joulupukki on heittänyt Jussille ja kaikille meille Lewisin ja Tolkienin ystäville pikkujoululahjaksi muutaman pienen paketin, joissa on kuvia ja tietoa Jack Lewisin hyvästä ystävästä Tolkienista.

 

24313.jpg

 

KUVIA TOLKIENISTA pienenä lapsena, hänen äidistään ja veljestään, vaimosta nuorena ja koko perheestä.

 

Tolkienin lapsuudenkoti , jossa leskeksi jäänyt äiti asui poikiensa kanssa.

 

Lisää kuvia ja tietoa Tolkienista

 

24313.jpg

 

TOLKIENIN TALO (photobucket.com)

Tolkien Trivia Time-blogissa on nähtävissä myös tämä Tolkienin talo, jossa Lewis ja Tolkien istuivat usein takan ääressä ja lukivat toisilleen uusimpia tekstejään. Tämä talo on suojelukohde, sillä Tolkien kirjoitti siellä vuosien 1930-1947 välillä toivotun jatko-osan Hobbiteille. Kirjoittaminen kesti 17 vuotta. Teos jaettiin kolmeen osaan, jotta kustantaja "ei joutuisi taloudellisiin vaikeuksiin", jos teos ei menisi kaupaksi. Teosta on myyty 50 miljoonaa kappaletta. Kue lisää tietoja talosta. Otin kuvan pois omasta blogistani, sillä voitte nähdä sen suurempana photobucket.comissa.

 

Tolkien: Letters from Father Christmas

Tolkieneilla oli kolme poikaa ja tyttö. Tolkienin lapset saivat joka joulu pienenä ollessaan kirjeen Pohjoisnavalta joulupukilta. Tolkienin kuoltua joulupukin kirjeet julkaistiin.

 

Inklings -blogi

 (The Inklings)

 

 

Amerikkalainen Kilby menee käymään Tolkienin kotona

 

 

Tolkien Quiz

 

helppo Tolkien -artikkeli

 kouluille. Perusasiat selkeästi.

 

Tiesithän, että Tolkien opiskeli BA-tutkintoa varten mm suomea?

 

24313.jpg