Aloitin tämän blogin aivan spontaanisti 10.11.2005 puolenyön jälkeen löydettyäni kaapistani kasan papereita, joissa oli käännettynä osa C-S- Lewis-graduani. Alkuperäisen suunnitelman mukaan olen laittanut tähän reippaassa tahdissa aineistoa C.S. Lewisista ja Narnia-kirjoista. Yli kolme neljäsosaa aineistoa on nyt tässä blogissa. Elokuvan tuloon onkin enää muutama viikko aikaa.

Valitse kategorioista se aihepiiri, joka kiinnostaa, niin saat sitä koskevat kirjoitukset luettaviksi peräjälkeen, blogien tyyliin viimeiset kirjoitukset ensimmäisinä.

Alussa kopioin aikaisempia käännöksiäni, sillä en löytänyt levykkeitä:(.

Sitten olen kääntänyt nopeasti ja suoraan  ja aika sananmukaisesti sitä, mitä kirjoitin kauan sitten nuorena opiskelijana.

Blogien tyyliin tämä teksti ei ole viimeisteltyä. Jos haluat lainata jotain gradustani mahdolliseen tutkimukseesi tai muuhun viralliseen esitykseen, pyydän käyttämään mieluiten alkuperäistä englanninkielistä versiota.

Toivon, että tästä on hyötyä ja iloa Narnia-kirjojen ystäville.

Vuodatuksen tilaston mukaan teitä lukijoita on ollut jo tähän mennessä yli kaksisataa (uniikkia henkilöä), jotka ovat tehneet melkein 700 vierailua. En arvannut, että niin monet löytäisivät tämän blogin näin pian. (lisäys: 10 päivää, 744 käyntiä, 238 henkilöä. Kiitos käynneistä!) 

Sivupalkista pääsee katsomaan graduni sisällysluetteloa. Siitä voi huomata, että käsittelemättä ovat enää:  juoni, lastenkirjallisuus ja erityisesti sadut, jollaisina C.S. Lewis piti itse näitä kirjojaan. Lisäksi laitan vielä jotain Lewisin urasta ja teologiasta siinä määrin, kun se liittyy näihin kirjoihin.

Sitten onkin minijuttujen, linkkien ja keskustelun aika. Toivon, että innostutte kirjoittamaan Narniasta myös omiin blogeihinne. Ehkäpä joku muukin perustaa Narnia-blogin tai Narnia-sivun.

Ole hyvä ja kirjoita kommenttiosastolle, jos Sinulla on toivomuksia tai kysymyksiä.

Oikein mukavaa sunnuntaita!

t. Pirkko