Taikurin sisarenpojassa Aslan luo äänellään Narnian. "Ei mikään" muuttuu eläväksi maailmaksi. Eläimet luodaan maasta, ja osa niistä valitaan puhuviksi eläimiksi, Narnian asukkaiksi. Niille [vai pitäisikö sanoa 'heille']  annetaan kyky rakastaa, ajatella ja puhua. Aslan on myös tämän maailman ylläpitäjä. Aikaisemmin luomastaan maailmasta, meidän maailmastamme, hän tuo Aatamin ja Eevan jälkeläisiä pitämään huolta Narniasta, olemaan sen kuningas ja kuningatar. Aslan suojelee vaaroissa. Se tulee selvästi esille Shastan kohtalossa kirjassa Hevonen ja poika. Aslan on "nopeajalkainen", hän on mukana kaikissa Shastan elämänvaiheissa. (p. 139).<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aslan voi ilmestyä unessa. Näin esimerkiksi Jill saa neuvoja kirjassa The Silver Chair Aslan ilmestyy myös näyssä kuten varoittaessaan Dead Water –saarella, kun aletaan riidellä kullasta. Aslan on luonteeltaan sekä hyvä että pelottava.

 

Lewis on kirjoittanut, että Jumala on eräässä mielessä kuin leijona viereisessä huoneessa. Tämä tarkoittaa sitä pyhän tunnetta [numen], jonka ihminen kokee Jumalan lähellä.