23299.jpg

Cover illustration by Stephen Lavis. Fontana Lions. Canada 1980

Lucy, Peter, Edmund ja Susan ovat odottamassa junaa rautatieasemalla. Tytöt ovat lähdössä tyttöjen sisäoppilaitokseen ja pojat poikien sisäoppilaitokseen. Olo tuntuu kurjalta, sillä seuraavaan lomaan on pitkä aika. Äkkiä Lucystä tuntuu, että joku nykii häntä. Samalta tuntuu muistakin. Hetkessä he ovat siirtyneet Narniaan, jossa he olivat kuningattaria ja kuninkaita edellisellä kerralla, josta on kulunut vasta vuosi. Narnian aika on kulkenut sillä välin huimaa vauhtia. Cair Paravel on raunioina, Narnia miehitetty. Alkaa seikkailu Narnian pelastamiseksi.

Etualalla vasemmalla Trumpkin, oikealla Nikabrik ja uskollinen Trufflehunter. Taustalla Stephen Lavisin näkemys Kaspianista, Narnian kruunuprinssistä, miehittäjästä, joka on siirtynyt vanhojen narnialaisten puolelle.

Oli kulunut vasta muutama vuosi toisen maailmansodan päättymisestä, kun Lewis kirjoitti Narnia-kirjat. Euroopan historia heijastuu Narnian tapahtumiin.

Tämä on kirja, josta suunnitellaan jo seuraavaa Narnian tarinat -elokuvaa. Lue myös edellinen kirjoitus, josta pääset tuottajan haastatteluun.