19348.jpg

 

The  Magician's Nephew  (1955) ilmestyi vasta kuudentena Narnia-kirjoista, vaikka se kertoo kaikkien Narnian seikkailujen alun. C.S. Lewis itsekin neuvoi aloittamaan Narniaan tutustumisen siitä. Niin aion minäkin nyt tehdä pitkän ajan jälkeen. Tämä on uusi kirja, jossa kaikki kuvat on väritetty juhlavuoden kunniaksi. Taidan pitää mustavalkoisista kuvista enemmän, mutta uskon, että lapsia nämä värikuvat miellyttävät.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

" Taikurin sisarenpoika" kertoo paitsi Narniasta myös lapsuudesta 1900-luvun alussa, C.S. Lewisin oman lapsuuden aikana. Kirjassa kuvattu iso talo on tyypillinen sen ajan talo, niin iso, että sinne voi eksyä, niin kuin kävi Jackille ja hänen veljelleen Warrenille pikkupoikina heidän omassa kodissaan Irlannissa.

 

Saat lisätietoja 1900-luvun alusta nopeimmin tutkimalla linkkiblogiani. Alussa on linkkejä Suomesta ja varsinkin vuodesta 1905, mutta sen jälkeen alkavat yleislinkit Edwardin ajasta, nimetty Brittiläisen Imperiumin silloisen hallitsijan nimen mukaan.

 

Varmaankin tämä kirja ja yleensäkin tutustuminen C.S. Lewisiin ja englantilaiseen lastenkirjallisuuteen on vaikuttanut siihen, että kirjoitin ensimmäiset kirjani, Aurora-kirjat, samasta aikakaudesta.

 

Aurora-kirjat kertovat Kanadasta, joka oli osa Brittiläistä Imperiumia ja Suomesta, joka oli osa Venäjän keisarikuntaa. Niiden avulla voit  tutustua 1900-luvun alun elämäntyyliin isossa edwardiaanisessa talossa Torontossa, johon suomalainen koulutyttö joutuu palvelustytöksi ja tutustuu siellä sekä palveluskunnan että herrasväen elämään.

 

Aurora-kirjat ovat loppuunmyytyjä, joten niitä voi löytää vain kirjastoista. Tässä on selostus Taikurin sisarenpojasta (englanniksi) niille, jotka eivät ehdi sitä vielä lukea. Löydät esittelyn kaikista Narnia-kirjoista myös sivupalkista. Pauline Baynes kohdalta kategorioista voit nähdä kaikkien Narnia-kirjojen alkuperäiset kansikuvat.