26480.jpg

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Virtuaalisia kukkia ja turkkilaisia makeisia lukijoille, elokuvan tekijöille, Buena Vista International Finlandille ja Vuodatukselle! Kiitos! Merci, Chantal & Claudine.

"Vallankumous sulattaa Narnian", kirjoittaa Jarno Lindemark Etelä-Suomen Sanomissa ja viittaa siihen historialliseen tilanteeseen, johon Narnian tapahtumia voi verrata meidän maailmamme historiassa: miehitetty maa vapautuu.

 

"Historiallista luentaa fiksumpaa on kuitenkin lähestyä filmatisointia raamatullisista käsitteistä ammentavana suuren yleisön spektaakkelina, joka etenkin lapsiyleisölle tarjoaa paitsi seikkailua ja suuria tunteita, myös opetuksen siitä, miten hyvyyteen pyrkiminen edellyttää tunteiden säilyttämistä ja toisinaan henkisten voimavarojen venyttämistä äärimmilleen." Näin Lindemark.

 

 Narnian tarinat - Velho ja leijona -elokuvassa

"-- on kyse hyvän ja pahan taistelusta aivan kuten kristinuskossa. Lisäksi tarinan tärkeimmät arvot ovat usko rakkauteen ja hyvyyteen. Narniassa on lämmintä huumoria ja huolenpitoa", sanoo  Sari Lehtelä, joka on tehnyt gradun Narnia-kirjojen uskonnollisista elementeistä. Lue Lehtelän haastattelu Hämeen Sanomista.

 

Venla Hiidensalo, josta olen kirjoittanut jo aikaisemmin, kirjoittaa blogissaan aiheesta "Narnian monet merkitykset". Hän on lukenut arvosteluja Narnia-elokuvasta.

 

Olin suunnitellut tämän blogin "kahden kuukauden blogiksi". Seuraan kuitenkin vielä jonkin aikaa Narnia-keskustelua. Narnian tarinat – Velho ja leijona -elokuvasta kirjoitetaan yhä uusia arvosteluja. Elokuvan näkemisen jälkeen on joissakin blogeissa alettu keskustella siitä.

 

Hyvät lukijat, teitä on ollut tässä kuussa jo 1614 henkilöä [ns. "uniikkia henkilöä"] eli kaksi kertaa enemmän kuin marraskuussa kolmen viikon aikana (628). Vierailuja on ollut yhteensä 5268 eiliseen mennessä. Toivon teille onnellista uutta vuotta 2006!

 

HUOM! LISÄYS:

Laura Junkkari haastattelee kahta Narnia-kirjojen teologian asiantuntijaa, Jari Kekälettä ja Esko Murtoa ("C.S. Lewisin Narnia.Myyteistä kudottu fantasiamaailma"), pappeja joiden systemaattisen teologian gradu koskee Narniaa. Heiltä on ilmestynyt äskettäin kirja:

Kekäle, Jari & Murto, Esko: Narnia todellisuuden peilinä.